مبحث سئو از ابتدا تا انتهای طراحی و مدیریت سایت وجود داره و استانداردهای اون همیشه درحال بروزرسانی و تغییر هست. افزونه های متعددی هستند که هر کدوم قسمتی از سئو سایت رو بهبود میدن اما شما رو از ندونستن دانش سئو بینیاز نمیکنند.
آیا سایت من نیاز به افزونه سئو سایت وردپرس داره؟
اکثر بازدیدکنندهها، سایت شما رو از طریق موتور جستجو پیدا میکنند؛ از طرفی هر کسب و کاری اولویت رو میذاره روی جذب مخاطب! اما اگر رقبا زیاد باشند کار سخت میشه، چون باید بهتر باشید تا از رقبا جلو بزنید.
برای این کار باید در ابتدا استراتژی رو مشخص کنید، یک هاست قوی انتخاب کنید و در گامهای بعدی روی ظاهر وبسایت کار کنید، دسته بندیها رو مشخص کنید، محتوا تولید کنید، ریچ اسنیپت و اسکیما بسازید، عکس بذارید، محصول بذارید؛ شاید اون وسطا نظرتون عوض شه یکسری لینکها رو حذف کنید یا ریدایرکت بزنید و …
اما به همین راحتیه؟ خیر. با وجود اینکه وردپرس بهترین CMS برای سئو هست، ولی حتی اگر یک متخصص سئو هم باشید، باز هم به یک افزونه SEO احتیاج دارید؛ همونطور که با وجود انتخاب پرسرعتترین هاست شاید به افزونه افزایش سرعت وردپرس احتیاج خواهید داشت.
افزونه های سئو توانایی آنالیز محتوای سایت رو دارند و میتونند به صورت هوشمند نقاط ضعف رو شناسایی کنند و یا امکانات خاصی رو در اختیارتون بذارند(مثلاً کش کردن و ساخت ریچ اسنیپت رو در نظر بگیرید).
مفهوم ریچ اسنیپت و اسکیما در افزونه های سئو
ازونجایی که ریچ اسنیپت و اسکیما یکی از عوامل مؤثر برای بهبود سئو هستند، قراره در این مطلب کلی بهش اشاره کنیم. پس بهتره قبل از معرفی افزونه بهینه سازی سئو، در مورد این دو واژه کاربردی و جالب صحبت بشه.
schema | اسکیما: اسکیما در واقع یکسری داده و دستورات هست که به کدهای وبسایت اضافه میشن. این دستورات حکم نشانه گذاری محتوای وبسایت رو دارند. اینطوری بعد از crawl سایت توسط موتور جستجو، بخشهای مهم یک سایت، یک نوشته و … مشخص میشه؛ در واقع schema markup یا نشانه گذاری اسکیما حکم هایلایت کردن قسمتهایی از متن روی کاغذ رو داره!
rich snippet | ریچ اسنیپت : در مقاله ریچ اسنیپت چیست به طور کامل به این مبحث پرداخته شده. به طور خلاصه rich snippet نتیجهی استفاده از ساختار نشانه گذاری اسکیما هست. یعنی اون اطلاعات نشانه گذاری شده در صفحه نتایج موتورهای جستجو برای کاربر به نمایش در میاد. به این باکس ریچ اسنیپت میگن. ریچ اسنیپت میتونه امتیاز نوشته، پرسش و پاسخ، منو، قیمت و یا خیلی موارد دیگه باشه. تصاویر زیر مثالی از ریچ اسنیپت هستند.
معرفی بهترین افزونه سئو وردپرس
چندین و چند افزونه در مخزن وردپرس برای سئو سایت وجود داره اما برای جلوگیری از کاهش سرعت و یا اختلالات پلاگینها، باید بهترین افزونه سئو در وردپرس انتخاب و نصب بشه. برای مثال، معرفی 15 افزونه در این مقاله به این معنی نیست که تمام این افزونهها رو باید نصب و فعال کنید؛ مثلا افزونه یوست سئو امکانات متنوعی داره که یکی از اون ها تحلیل متن براساس کلمه کلیدی هست، از طرفی افزونه سئو پرس تقریبا چنین عملکردی رو داره! خب پس انتخاب رو بذارید روی یکی از پلاگینهایی که عملکرد مشابهی دارند. اگر با سرچ و جستجو هنوز در مورد انتخاب بهترین افزونه بهینه سازی سئو مطمئن نیستید، با این مقاله از ایران وبمستر همراه باشید.
افزونه All in One SEO Pack (رایگان – پولی)
پلاگین All In One SEO Pack رو همیشه به عنوان رقیبِ بهترین افزونه سئو وردپرس یعنی Yoast SEO معرفی میکنند. البته این دو پلاگین سئو یکی نیستن و امکانات متفاوتی دارن. افزونه All In One SEO Pack تنها افزونه رایگانی هست که به خوبی با سایتهای فروشگاهی و تجاری (مثل ووکامرس) ادغام میشه و تابحال بیش از 2میلیون نصب فعال داشته. تنظیمات افزونه شامل گزینههای مختلفی مثل تنظیمات مرتبط با عنوان، ریچ اسنیپت، Noindex و بسیاری از گزینههای دیگه هست.
افزونه All In One SEO Pack امکانات خوبی رو برای بهبود سئو سایت در اختیار شما میذاره و نسبت به یوست سئو customizable تره، یعنی گزینههای بیشتری برای سفارشی سازی داره. با این افزونه میتونید سایت رو با گوگل انالیتیکس ادغام کنید؛ گوگل آنالیتیکس یک ابزار پیشرفته برای تجزیه و تحلیل سایته که میشه با اون قدمهای مثبتی برای بازاریابی و گسترش یک کسب و کار برداشت.
بخشی از امکانات بارز افزونه All In One SEO Pack:
- امکان تعیین یک یا چند کلمه کلیدی
- ایجاد نقشه سایت تصاویر و ارسال به گوگل و بینگ برای بهبود سئو تصویر
- سازگار با سایت فروشگاهی بخصوص سایتهای ووکامرسی
- پشتیبانی از AMP گوگل (بارگذاری سریع صفحات در موبایل)
- قابلیت تولید خوکار meta description یا توضیحات متا
- پشتیبانی از گوگل آنالیتیکس
- لینک های کنونیکال پیشرفته برای جلوگیری از محتوای تکراری
- ریچ اسنیپت و اسکیما برای معرفی بهتر سایت در نتایج موتور جستجو
- اعلان اتوماتیک به موتورهای جستجو بابت تغییرات سایت
- قابلیت ریدایرکت الحاقیات یک صفحه به پست اصلی
- امکان اصلاح فایل robots.txt
- امکان اصلاح فایل .htaccess بدون FTP
- سئو ویدئو و سئو تگها، دسته بندیها و برچسبها (نسخه پرو)
افزونه Yoast SEO – یوست سئو (رایگان – پولی)
به هر حال حرف از بهترین پلاگین سئو وردپرس که میشه، با اختلاف اسم یوست سئو به ذهن خطور میکنه. این افزونهی فوقالعاده تاحالا تونسته بیش از 5میلیون نصب فعال داشته باشه. شاید خودتون بهتر با ویژگی و عملکرد yoast seo آشنا باشید و شایدم نه؛ به هر حال اگر با این افزونه کار کردید، احتمالاً تا به الآن به یکسری امکاناتش توجه نکردید.
ظاهر یوست سئو کاربر پسنده و تمام گزینهها و قابلیتها مرتب و واضح هستند. با این افزونه میتونید برای مطالب و صفحاتتون عنوان و Meta description تعیین کنید و براساس keyword یا کلمه کلیدی، محتوا رو آنالیز کنید. ایجاد سایت مپ و ایندکس اون در سرچ کنسول یکی از عوامل مؤثر برای سهولت خزش محتوای سایت شما توسط موتورهای جستجو هست. خوشبختانه پلاگین Yoast SEO میتونه به طور خودکار سایت مپ XML وبسایت رو تولید کنه.
طبیعتاً در yoast seo premium یا نسخه پرمیوم یوست سئو ، دستتون برای اعمال تغییرات بیشتر و امکانات متنوع بازتر هست؛ برای مثال تعیین چند کلمه کلیدی، پیشنمایش یک صفحه از سایت روی توئیتر و فیسبوک یا پیشنهاد لینکهای داخلی بخشی از امکانات نسخه پرمیوم این افزونه هست. (البته همون نسخه رایگان اکثر انتظارات سئویی رو برآورده میکنه)
بخشی از امکانات بارز افزونه Yoast SEO:
- بهینه سازی متون براساس کلمه کلیدی و ارائه پیشنهادات برای بهینه سازی
- تشخیص کیفیت خوانایی مطالب و ارائه پیشنهادات برای بهینه سازی
- امکان شناسایی متون مشابه یا Duplicate content
- متا تگ کنونیکال برای جلوگیری از محتوای تکراری *
- ساخت سایت مپ XML
- امکان ریدایرکت صفحات و حذف صفحات 404
- ثبت سایت شما در وبمسترتول موتورهای جستجو
- دارای گزینه noindex برای اینکس نکردن یکسری محتوای خاص
- امکان اضافه کردن عنوان، توضیحات متا و ریچ اسنیپت
- بهینه سازی صفحات AMP (اطلاعات بیشتر در مطلب amp چیست)
- امکان تعیین نحوه پیشنمایش صفحه در شبکههای اجتماعی (نسخه پرو)
افزونه Rank Math (رایگان)
افزونه دیگهای که جا داره در لیست بهترین افزونه های سئو وردپرس ازش نام ببریم، Rank Math هست. این افزونه به هرچیزی که در سئو داخلی سایت بهش احتیاج دارید رو در دسترس شما قرار میده. بعد از نصب پلاگین باید بعد از ثبت نام به پنل این افزونه ورود کنید و در مراحل بعدی تنظیمات رو به صورت Wizard انجام بدید. بعد از تنظیمات اولیه با تعداد زیادی از تنظیمات از جمله مدیریت ریچ اسنیپت، انجام ریدایرکت، متا تگهای NoIndex، NoFollow، Noarchive، نقشه سایت، شناسایی صفحات 404 و غیره روبرو میشید. اینها تنها بخش کوچیکی از قابلیتهای Rank Math هستند.
بدون شک با گوگل سرچ کنسول کار کردید و میدونید که برای بررسی وضعیت سایت باید به URL اختصاصی این کنسول وارد بشید. اما یکی از امکانات جالبی که با نصب Rank Math بدست میارید اینه که میتونید بخشی از دادهها و امارهای گوگل سرچ کنسول رو مستقیم در پیشخوان وردپرس سایت مشاهده کنید. اطلاعاتی مثل کلمات کلیدی پر امتیاز، خطاهای سایت و یا تعداد impression وبسایت بخشی از این اطلاعات نمایشی در پیشخوان وردپرسی شما هستند. در آموزش سرچ کنسول گوگل به طور کامل به بررسی و آموزش این ابزار آنلاین پرداخته شده. با این آموزش براحتی مهندس سایت خودتون بشید.
بخشی از امکانات بارز افزونه Rank Math:
- بهینه سازی متن براساس کلمه کلیدی
- امکان اضافه کردن بینهایت کلمه کلیدی با فیلتر مخصوص
- امکان اضافه کردن عنوان و توضیحات متا
- سئو عکس با ویژگی Alt و Title
- قابلیت اضافه کردن URL کنونیکال به صورت هوشمند
- پیشنهاد لینکهای داخلی
- ایجاد نقشه سایت XML
- مانیتور خطاهای 404 و لیست آنها
- امکانات ریدایرکت هوشمند
- امکان اصلاح فایل robots.txt
- امکان اصلاح فایل .htaccess
- پشتیبانی از وردپرس چندسایته
- پشتیبانی از ووکامرس
- ادغام با گوگل سرچ کنسول و نمایش برخی اطلاعات در پیشخوان وردپرس
- ریچ اسنیپت و ساخت اسکیما برای معرفی بهتر سایت در نتایج موتور جستجو
- امکان پنهان سازی بخشی از تنظیمات افزونه براساس نقش کاربر سایت (مدیر، نویسنده و …)
آخرین سخن برای افزونه سئو
خوب من از شماره یک تا سه بزرگان این دنیا رو براتون نام بردم و توضیح دادم ، در نهایت میتونیم این جمع بندی رو داشته باشیم که اگر واقعا توی زمینه نگارش متون حرفه ای هستید آل این وان و اگر هنوز به سطح بالا نرسیده اید یوست و رنک مث میتونه گزینه انتخابی باشه ، اما با این حال انتخاب بر اساس سلایق مختلف میتونه فرق کنه و چیزی نیست که بشه مستقیما به کسی تحمیل کرد!!!